Rallarrundan är ett lättlöpt 5 km motionslopp i Hallsberg som många år varit en hälsosatsning för kommunanställda i Hallsberg, men nu för tredje året i rad också är öppet för allmänheten. Flera från IF Start deltog och en var först i mål!

Platt och lättlöpt i 5 km, men något knixigt bitvis, är ord man kan beskriva banan i Rallarrundan med. Det passade vår egen Per Arvidsson riktigt bra och efter att ha sprungit ihop med en liten klunga större delen av loppet, så var det han som drog det längsta strået och var först i mål, på nytt PB, 16:55. Johan Ingjald hade sega ben men låg med i klungan ett tag eller mestadels några meter efter – en lucka som växte sista 1-2 km. Johan kom dock in på 4:e plats med tiden 17:20. Jonas Janegren sprang fint, och med starka steg på upploppet passerade han mållinjen på 20:06. Jonas Svensson har haft det lite dåligt med återhämtningen på sistone men sprang ändå in på 20:30. Trettio sekunder efter, på tiden 21:00, kom Daniel Linder in i mål. För att citera speakern, så spurtades det vilt när Sven Nilsson kom in mot mål. Han kapade sin tid från Gubbracet med ungefär en minut och kom i mål på 22:16. Bra jobbat! Johans pappa Håkan Nyberg, som är en ständig följeslagare på de flesta loppen i länet och brukar agera kameraman, valde att springa i loppet denna gång. Han är inte medlem i IF Start men får väl räknas som halvt med i alla fall. Han hade väldigt svårt att få ut steget och kom i mål på 28:38.

Ingen officiell tidtagning fanns mer än en rullande klocka, därför för tiderna som nämns i ovanstående text ses som ungefärliga tider. Det gör också att det är svårt att se vilka från IF Start som var med. Om någon har missats, kontakta mig.

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=333|limitstart=0|limitcount=0}