Lindesjönloppet hade premiär under Nationaldagen och är ett lopp i Lindesberg över 9 km på mestadels grusvägar runt Lindesjön. Vädret var soligt och varmt.

Klassiska loppet Lindesjön runt har legat nere i några år och det är glädjande att Lindesberg återigen har en löpartävling. Premiäråret var det drygt 100 löpare till start.

Tiina Linnér kom i mål som 3:a bland tjejerna med 40.08. Susanna Hellsten kom 5:a med 41.35 medan Tina Näfver hade 44.08 och en 6:e plats. Maria Eriksson har känning i en fot och tog det lugnt runt sjön och kom i mål på 46.46. Annika Larsson, Örebro AIK vann på 38.36.

Johan Ingjald fyllde dagen till ära år men hade tyvärr sega ben redan från start och fick mest flyta runt sjön. Han kom 6:a med 34.16. Heshlu Andemariam hade 36.05, men då kom han för sent till start och sprang egentligen mycket snabbare. Detsamma gällde Meles Jorjo som officiellt fick 41.55. Tauno Mertala gjorde ett fint lopp men sprang nästan 1 km extra p.g.a. en felspringning. Han kom i mål på 42.01 och Mats Stenmarck hade 44.09. Habtom Tesfamihael, Wedevågs IF var snabbast med 31.26.

Nästa år kommer tävlingen att ingå i Löpex sports långloppscup och då lär det vara ännu fler löpare som vill vara med.