111 löpare tog sig i mål då IF Start arrangerade DM 5000m på Skölvboslätt IP i Glanshammar. Aldrig någonsin har så många löpare deltagit på DM för Närke förrut. Ett rekord som blir svårslaget. Frågan är om något annat distrikt i landet kan matcha denna imponerande bredd. Resultaten ligger nu på hemsidan.

Det andra rekordet stod IFK Nora´s Ruth Svensson för. Hennes tid, 28.37.4 är svenskt rekord i klassen K75. Stort grattis till Ruth.
Herrklassen vanns av KFUM Örebro´s duktige medeldistansare Albin Olausson, 19 år med tiden 15.35.51. Vår evigt unga Lotta Lennartsson  vann damklassen på nytt personligt rekord 18.07.74. Många av klubbens medlemmar sprang loppet och mest imponerade nog unga Kajsa Rosdal. Efter en lugn start avancerade hon genom fältet och avslutade loppet på ett mycket fint sätt. Sluttiden blev 19.23.30 och detta i hennes första lopp på bana!!