Semesterhalvmaran, som numera är en kvällstävling, hade i år ett nästan perfekt löparväder. Sommarregn i början och i det närmaste obefintlig vind och en löpvänlig temperatur gjorde att löparna trivdes på vägarna kring Torps herrgård, där det var start, varvning och mål. Totalt sprang knappt 90 löpare halvmaratondistansen, medan 14 löpare lockades till start i Sommarmilen.
Fredrik Eliasson trivs på halmaraton och fick denna kväll till ett starkt och bra lopp. Med tiden 1.19.31 knep Fredrik 3:e platsen i seniorklassen. Stig Karlsson startade loppet i hög fart och var på väg till en mycket bra tid. Han fick dock sänka tempot på slutet och kom i mål på 1.32.15. Jonas Öhrn fegade på första varvet, men orkade öka på det andra och var nöjd med 1.34.25. Anders Arnelind slog till med ett fint personligt rekord, 1.35.41. Grattis! Leif Andersson har inte sprungit halvmaran på flera år och låg länge före Jonas och Anders. Leif fick dock se sig omsprungen, men kämpade bra och kom i mål på 1.37.20. Sven Nilsson hade 1.42.11.
RoseMarie Enmalm fick finfin draghjälp av en skadad Johan Ingjald under hela loppet och sparrades till en så bra tid som 1.38.36. Johan sprang i mål på samma tid. RoseMaries tid räckte till seger i K40-klassen. Catharina Wahlstedt var nöjd med 2.11.26.
Erik Anfält, Örebro AIK vann på det nya banrekordet 1.11.50 medan Antje Torstensson, KFUM Örebro vann bland tjejerna med 1.27.21.
Sommarmilen vanns av Kumla SF´s Mathias Lidson med 34.36. Här sprang Pancy Ståhl in på 50.15, efter att ha missat starten.