Vid det här laget känner ni igen historien. När Örebro län bjuder på stafett så är det IF Start som dominerar. Denna gång var dominansen TOTAL i Karlslundskogen när Spartacusstafetten avgjordes.

Vi var ett gäng som svek klubben och sprang Göteborgsvarvet på annat håll, men det var många av er som sprang stafett för första gången och samtliga gjorde det såklart med bravur! Kul att se att vi fortfarande kommer till start med så många lag, och kul att även Örebro AIK denna gång kom med ganska många lag!

I damklassen var det IF Start lag 5 som var snabbast, i det laget sprang Petra Hanaeus 6 km, Antje Wiksten 3 km och Maria Eriksson avslutade med 9 km (man springer alltså runt den kuperade 3km-slingan i Karlslund, 2, 1, 3 varv). Segertiden skrevs till 1.13.41 och med det var de drygt fyra minuter före Örebro AIK:s starkaste lag. IF Start lag 4 bärgade en fjärde plats när Susanne Malmqvist inledde, Marie Österling sprang andra sträckan och Pansy Ståhl avslutade. Nämnvärt är att IF Starts segrande lag i damklassen hade snabbast tid på alla tre sträckor!

I herrklassen blev det banrekord och vinst för IF Start lag 2 när Johan Ingjald (sträcka 1), Mohammed Hassan (sträcka 2) och Per Arvidsson (sträcka 3) alla visade finfin form! Även de var snabbast på samtliga sträckor och Per Arvidsson hann även med att slå sitt eget banrekord på tredje sträckan med 30.27 på drygt 9 km. Tvåa i klassen var IF Start lag 1 med Filip Öhrn (sträcka 1), Malte Olsson (sträcka 2) och Elias Zika (sträcka 3). Segertiden för lag 2 skrevs till 1.01.57 och lag 1 var tvåa med 1.12.32. De hade båda god marginal till Örebro AIK:s tre lag med flera.

Slutligen var det dags för mixklassen och med segern av IF Start lag 7 fullbordades dominansen med genomgående klassegrar. Frida Nilsson inledde, Måns Dahlberg behöll ledningen och Dennis Bergström drog ifrån på sista sträckan. Tiden blev 1.13.15. God marginal ner till Örebro AIK lag 7 som var tvåa. IF Start lag 6 var också med i mixklassen där Annica Sjölund startade, Ola Lindstrand tog andra sträckan och Tauno Mertala avslutade. Det blev till slut en femte plats med tiden 1.25.15.

Resultat

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=461|limitstart=0|limitcount=0}