Det har varit en hel del lopp senaste tiden och har för egen del varit på resande fot men ska göra ett försök att summera vad som är nytt gällande klubbens löpare.

Först och främst avgjordes Terrängserien när sista deltävlingen (nr 5) gick av stapeln i tisdags 14 maj. Hugo Örn (9.03), Filip Öhrn (9.48) och Jonas Öhrn (11.01) var med på första deltvälingen, men inga fler. De som kämpade sig igenom hela serien var Johan Ingjald och Maria Eriksson. Maria sprang samtliga deltävlingar och förbättrade sin tid allteftersom och avslutade på nytt PB på 9.46, vilket gav en 2:a plats totalt efter suveräna Liduina van Sitteren, Örebro AIK, som gjorde 9.00 som bästa tid. Johan sprang fyra av deltävlingarna och fick bara se sig slagen i en del och förbättrade sin tid för varje del till även han ett nytt PB på 8.30. Totalt kom Johan alltså 1:a i serien. Bra jobbat alla som sprang!

Suveräne Per Arvidsson tog sig till Vallentuna den 15 maj för att försöka springa en så snabb banmil som möjligt. Bra ryggar, goda förutsättningar och en eminent form gjorde att Per numera kan skryta med 33.09 som PB på milen. Galet imponerande! Snabbast av samtliga var Andreas Åhwall från Hässelby SK med 30.54.

Årets i särklass viktigaste lopp, Göteborgsvarvet, avgjordes i år på lördagen den 18 maj och det var trots moln och vindstilla ganska kvavt i luften och varma förhållanden. Sprang för egen del lopp för första gången på 8 månader och lyckades ta mig i mål på 1.24.32. Urgöteborgaren Johan Svensson (som alltså har god koll på förpliktelserna som göteborgare!) sprang på 1.39.47. Kenneth Isaacson hade 1.59.39, Bosse Adolfsson 2.05.05, Stefan Löfdahl 2.08.17 (tidigare medlem) och Pierre Hänninen 2.14.03. Bra krigat i värmen! Snabbaste herre var Shadrack Kimining med 1.00.38 och snabbaste dam var Tabitha Gichia med 1.08.18. Kanske något för IF Start?

Marie Dasler tog sig österut och sprang Helsinki City Marathon, hon verkar inte varit helt nöjd med den backiga banan och känslan men sprang på 3.18.56 vilket gav en andra plats i K50 och en åttonde placering totalt. Man önskar ju att man var missnöjd med en sån tid!

Lycka till alla som ska springa Spartacusstafetten, Vårruset och Gubbracet nu!

Resultat Terrängserien

Filmer Terrängserien

Bilder Terrängserien

Resultat Arenamilen

Resultat Göteborgsvarvet

(Får inte resultatlänken för Helsinki City Marathon att fungera tyvärr)

{phocagallery view=category|categoryid=459|limitstart=0|limitcount=0}