F.d. Bellmanstafetten i Stockholm har dragit ut på turné till ett antal städer i Sverige och Örebro var en av dem. I samband med detta har tävlingen bytt namn till Stafesten för UNICEF.

Stafetten genomfördes under torsdagskvällen med start, växling och mål framför scenen i Stadsparken. Banan mätte 5 km och var en lättlöpt bana ut mot Oset och tillbaka längs Svartån. Arrangörerna fick bara ihop 43 fem-mannalag i stafett-klassen, men de som var med från klubben tyckte det var en rolig tävling. Utöver lagen fanns även en promenadklass.

IF Start hade fått ihop två lag. På första sträckan låg Cimmie Wignell i täten fram till drygt en kilometer kvar, då ökade KFUM Örebro´s Jack Karlsson och Cimmie fick lämna en lucka. Den blev dock inte större än 12 sekunder in till växling. Cimmie sprang på 16.35. Mohamed Hassan sprang starkt på andra sträckan och gick tidigt upp i ledning och lämnade över till Tommy Theoren med ett 2 minuters försprång. Mohamed fick 17.01. Tommy sprang bra (19.00) och KFUM tog bara in en minut, varför Hugo Örn fortfarande hade en ledning på cirka 1 min. Hugo sprang på 18.50 och drog ifrån lite till och lämnade över till Johan Ingjald som avslutade starkt med 17.03 (17:01 egen klocka och personbästa på 5 km). Laget segrade med 1.28.36 och var nöjda över vinsten, trots att KFUM Örebro inte ställde upp med alla sina bästa löpare. 

Det andra IF Start-laget kom på en fin 4:e plats med 1.39.42. Kajsa Rosdal började med 20.04. Anna Pettersson sprang på 20.53. Filip Öhrn tog över med 20.29. Maria Eriksson hade 19.58 och David Berg som var den som jobbat ihop lagen, sprang på 18.10. Kvällen avslutades med picknick för alla lagen.

Resultat

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=441|limitstart=0|limitcount=0}