Klassiska Norasjön Runt som arrangerades för första gången 1929, genomfördes under lördagseftermiddagen. Regnet hade dragit förbi och vinden var svag, så löparna hade fina förutsättningar till bra tider på halvmarathon-distansen.

Cirka 200 löpare stod på startlinjen för att ta sig an den utslagsgivande banan runt sjön. Redan efter en dryg kilometer väntade Hittorpsbacken, men även om den är lång, så är den så pass tidigt i loppet att den inte är värst. Golfbanebacken är betydligt brantare och det sega motlutet efter Born tar ofta knäcken på den bäste. Per Arvidsson var nästan bäst denna eftermiddag. Han hade länge sällskap med Örebro AIK´s Andreas Ingberg, men lyckades springa ifrån och kom i mål som tvåa på mycket starka 1.16.05 (2:a DM Män). Imponerande! Johan Ingjald fick till ett mycket bra lopp och tog placeringar efter hand. Det slutade med en fin 4:e plats med det nya personliga rekordet 1.20.54. Jonas Janegren kämpade hela vägen och fick 1.31.57. Tommy Theoren hade en tung dag, men gav sig inte och fick 1.39.20. Thomas Chaillou från KFUM Örebro Friidrott drog tidigt ifrån och vann på 1.14.02.

Maria Eriksson såg stark ut och var mycket nöjd med ett nytt personligt rekord på 1.32.07, som gav en 3:e plats i loppet (1:a DM K40). Susanna Hellsten sprang på 1.43.26 och kom 6:a (1:a DM K45). Rose Marie Enmalm sprang sitt 16:e Norasjön Runt och gjorde det så bra som 1.45.22 (1:a DM K60). Maria Engström (1:a DM K55) klarade sub 2 timmar med minsta möjliga marginal: 1.59.59!! Liduina van Sitteren, Örebro AIK vann med 1.25.55.