Distriktets löparsäsong 2014 kom i gång i samband med att Startmilen genomfördes i dag för 29:e gången. Det blev nytt deltagarrekord och en mängd fina individuella rekord för löparna som för andra året i rad hade målgång utanför Tybblelundshallen. I år var det premiär för ett nytt tidtagarsystem och allt gick enligt planerna.

Solen sken och det var först när de sista löparna närmade sig målgång som molnen drog in över Örebro. Temperaturen höll sig kring 10 grader och det hade varit mycket fina förhållanden om inte en envis sydvästvind mötte löparna på Hjälmarvägen och Norrköpingsvägen. Enhörna IF´s Anders Grahl tog tidigt ledningen och höll undan ända in mot mål. Segertiden skrevs till 32.05. Snabbast bland distriktets löpare blev 3:e placerade Linus Rosdahl från KFUM Örebro med 32.20.

Förra årets segrare Cecilia Kleist, IK Akele var i klar ledning efter halva loppet, men då 10 km var sprungna hade Hässelby´s Louise Wiker sprungit förbi. Tiderna stannade på 35.19 respektive 35.30. Mikaela Kemppi från Örebro AIK var snabbast bland de lokala löparna då hon vann K40-klassen på fina 37.08.

Bland IF Start´s egna löpare gjorde många mycket fina resultat med ett flertal personliga resultat. Det var även fyra löpare som tävlade för klubben för första gången, Tiina Hänninen, Anna Nilsson, Conrad Granath och Johan Svensson. Johan Ingjald som var snabbast av klubbens löpare valde ett upplägg att starta första halvan i näst intill 5 km-personlig-rekordfart, för att sedan slå av på tempot sista halvan. Sluttiden blev 37.46. Elias Zika var hack i häl och landade på personliga rekordet 37.49. Edita Martuseviciute har gått framåt mycket under vintern och kom 4:a i seniorklassen med starka 38.55, trots ett inte perfekt lopp. Gabriella Eliason vann K35 med 39.47 och klarade därmed dröm-40 och var strålande nöjd med loppet. Övriga klubbmedlemmar som vann sina klasser var Marie Dasler i K45 med 43.39 och Tauno Mertala i M60 med 40.44.

I ungdomsklasserna sprang två Startkillar och vi hoppas att de blir fler nästa år, eftersom IF Start planerar att starta en ungdomsträning med inriktning mot löpning 24 april i år. Filip Öhrn kom på 4:e plats i P15 med personliga rekordet 22.14 medan lillebror Hugo, som var yngst i tävlingen kom 7:a med 26.27.