Högsommmarvärmen försvann lagom till årets upplaga av Stockholm marathon. Det räckte gott och väl med de 18 grader och mestadels sol som Stockholm bjöd på under helgen. 11 Startlöpare stod på startlinjen, flera för första gången på marathondistansen.

 

Sören Forsberg har visat bra form på sista tiden och hans 2.50.53 var snabbast av alla 50-åringar i loppet. Grattis! Stig Karlsson fick till ett finfint lopp med 3.18.03. Han startade snabbt och hade 1.30.59 efter halva distansen och var på väg till något riktigt bra. Kanske en väl optimistisk öppning, men bra sprunget. Jonas Svensson sprang på 3.54.57 efter att ha fått en stressig start. Jonas glömde tidtagningschipet i bilen och kom på det strax före start. Pulsen var rejält hög innan start och han kom fram lagom till de sista gav sig iväg. Jonas Öhrn sprang på 3.58.51 efter en del magproblem och Pierre Häninnen hade 4.19.52.

Helene Nilsson debuterade på maran, men hade inte fått någon bra uppladdning. Knäsmärta som förstört ett par månader under våren och en vadbristning tre veckor före loppet med lika lång tid av löpförbud. Helene kom i mål och det var bra gjort, men redan efter halva loppet tog framlåren slut och hon var tvungen att sänka tempot rejält. Tiden 3.53.05 vill hon redan nästa år förbättra. Jenny Daleryd var i en liknade sits. En svår knäskada i januari gav flera månader utan löpträning och hon hade i stort sett inga långpass i benen. Med detta i åtanke var 3.57.57 en stor bedrift. Pansy Ståhl sprang på fina 4.03.57. Anna Nilsson gjorde sin första asfaltsmara och hon såg oförskämt pigg och fräsch ut efter målgång. Anna sprang på 4.18.18 och här finns mer att hämta. Maria Engström hade 4.20.44 efter att ha haft problem från och till med en höft. Maria Elktröm sprang även hon sin första mara och sprang i mål på Stockholm stadion på 4.58.24.

Grattis till er alla för fina prestationer!

Under söndagen var det barnen som intog löparfesten i Stockholm genom Stockholm mini marathon med målgång på stadion. Hugo Öhrn sprang 2310 meter i klassen P12 och gjorde det så bra att han kom på en 5:e plats. Tiden blev 8.51. Super bra!

Resultat