Ännu ett år har avverkats i form av den, i löparsammanhang, mycket exceptionella Långloppscupen. Det har bjudits på allt från terränglopp i Brevens bruk till succéartade stafetter i Guldsmedshyttan. Många från klubben har samlat poäng och bidragit till att vi under så gott som hela säsongen har utmanat Örebro AIK om den åtråvärda titeln.

Som både utböling och gröngöling har undertecknad dessvärre ingen koll på när en löpare från IF Start vann någon av huvudklasserna, men det är bara att gratulera Per Arvidsson som ännu en gång tagit enorma steg i sin utveckling och med (bland annat) ett flertal loppvinster till slut lyckades samla flest poäng. 4:a och 5:a i männens huvudklass var Johan Ingjald och Heshlu Andemariam (som nu dessvärre bytt klubb). Mycket bra! I damernas huvudklass blev det två pallplatser för Start-löpare när våra superstjärnor Maria Eriksson och Marie Dasler var 2:a respektive 3:a.

På juniorsidan var det flera Startlöpare i topp bland pojkarna. Mohammed Hassan var 3:a, Filip Öhrn 5:a, Heshlu Andermariam 6:a och Hugo Öhrn 7:a. Inga tjejer i Start var unga nog att springa i juniorklassen. I toppen för de manliga seniorerna hittar vi Per Arvidsson i topp och Johan Ingjald på en hedrande andra plats. Cimmie WIgnell, som gjort flera starka lopp, slutade på en sjätte plats. Bland de kvinnliga seniorerna var det bara nytillskottet Malin Wiremalm som sprang för IF Start, och som hon gjorde det! Det blev till slut en sjätte plats i totalen. Värt att notera är att ett annat nytillskott i form av Frida Nilsson slutade på en andra plats i cupen.

Bland män över 35 sniffade både Jonas Janegren och Elias Zika på en pallplats men lyckades inte riktigt i slutändan. Jonas slutade på en fjärde plats och Elias på en sjätte plats. Bland kvinnor i samma ålder var det ingen från IF Start som var med (bortsett från nytillskottet Frida Nilsson). I M40 fanns inga Startlöpare i de övre delarna av slutställningen men i K40 krossade Maria Eriksson, föga förvånande, allt motstånd och var bäst i klassen. Fortsätter vi uppåt i åldrarna (M45 och K45) så var Tommy Theoren 4:a, Jonas Öhrn 9:a, Pansy Ståhl 2:a, Susanna Hellsten 5:a, Anna Nilsson 6:a, Petra Haneus 8:a och Marie Österling 13:e. Lika trist som toppen av M50 var att läsa med Startögon, lika fantastisk var toppen i K50. Marie Dasler var förstås överst, efter henne var Annica Sjölund 2:a, Helene Nilsson 4:a och Charlotte Nilsson 5:a. I M60 slutade Sven Nilsson på en 5:e plats, i M65 segrade såklart Tauno ”Super-Tauno” Mertala, i M70 var Ola Lindstrand 3:a. I K55 var Maria Engström 2:a. I K60, K65 och K70 tog IF Start den så kallade ”Super-trippeln” (seger i alla tre klasser!) efter att Rose Marie Enmalm, Susanne Malmqvist och Catharina Wahlstedt bärgat var sin seger.

Även om Örebro AIK till slut var för många och bärgade totalsegern så kämpade IF Start tappert och bortsett från ovan nämnda individuella prestationer var klubben enormt stark på de stafetter som var en del av cupen. Tack för en härlig säsong, bra kämpat i spåret alla som springer och förhoppningsvis på återseende nästa säsong! 

Slutställningen hittar ni här.