Efter att ha blivit inställd förra vintern var det på tisdagskvällen den 11:e december dags för att åter dra igång Inneserien i Tybblelundshallen. Loppet som var först ut i serien av tävlingar mätte distansen 1000 m. Uppslutningen var väldigt god när hela 51 löpare fördelade på sex heat skulle avverka fem tuffa varv.

I det första heatet sprang de som anmält sig på snabbast tider. I detta heat hade klubben en löpare, Per Arvidsson, som sprang på 2.40,57 vilket var 38 hundradelar snabbare än hans tid från Triumfglasspelen dryga två veckor tidigare. Det räckte till en femteplats av sju startande. Snabbast i detta heat och således snabbast av alla denna afton var KFUMs Jonathan Gustafsson på imponerande snabba 2.34,22.

Kvällens andra heat bjöd på fina tider från två snabba herrar från klubben. Cimmie Wignell och Hugo Öhrn gjorde båda starka sistavarv och avancerade två placeringar var. Cimmie blev heat-tvåa med 2.50,69 och Hugo kom in som fjärde löpare på tiden 2.53,84.

Tredje heatet innehöll även det två manliga startare. Daniel Andersson hade ett kärt, om än mjölksyrafyllt, återseende med hallens löparbanor efter två års frånvaro. Under loppet låg han länge bra i rygg på Filip Öhrn men tappade med två varv kvar sitt häng på klubbkamraten. I mål hade Filip tiden 3.12,07 och Daniel 3.16,94.

Det fjärde heatet var kvällens ungdomsheat med sju löpare födda mellan -06 och -09. För Start sprang Axel Örneland de 1000 metrarna på tiden 3.48,51. Närmast före sig hade han Frida Arenvang som tävlar för Wedevåg men tränar med IF Start som hade tiden 3.46,26.

I heat 5 sprang tre damer från klubben. Snabbast av dessa, och tillika snabbast av alla damer under kvällen, var Maria Eriksson som med sluttiden 3.22,13 putsade sitt personbästa med nästan fyra sekunder. En såklart supernöjd Maria bjöd på ett härligt segervrål efter målgång! Närmast efter Maria i heatet kom Marie Dasler som blott nio dagar efter Valencia Marathon kanske hade önskat en piggare känsla i benen inför start. Men målmedveten och modig som hon är var det inget darr på manschetten när startsignalen ljöd. Som vanligt bjöd hon på ett starkt lopp och en fin tid, 3.27,89. Även Siri Englund sprang i detta heat och hennes plan var att inte gå ut för hårt och med det gjort så höll hon ihop loppet bra. Sluttiden för Siri blev 3.46,32.

Sist ut sprang Annica Sjölund och Catharina Wahlstedt från klubben i ett för övrigt mansdominerat heat. Annica hängde bra med herrarna och avverkade de fem varven med marginal under fyra minuter, sluttid 3.56,56. Catharina var kvällens äldsta tävlande och även om hennes 5.27,46 inte var heatets snabbaste tid var hon likväl överlägsen segrare sett till den åldersjustering som Inneserien baseras på.

Poängberäkningen utgår från en framräknad procentsats utifrån världsrekord, faktiska eller beräknade, av löpare i samma ålderklass och av samma kön. Bäst poäng av kvällens alla tävlande hade Lars Lundegård, KFUM Örebro, som är född 1965 och sprang 1000m på 3.01,86 vilket ger 86.06. Top 5 av klubbens löpare i seriens första tävling är Marie Dasler – 81,34, Per Arvidsson – 81.27, Hugo Öhrn – 80.88, Catharina Wahlstedt – 79.34 och Maria Eriksson – 77.28.

Nu hoppas vi att resterande tre lopp bjuder på lika många tävlande och närmast ut är en engelsk mile (1609 m) den 31/1. Ni som missade första tävlingen har fortfarande chans att vara med i serien då det är de tre bästa resultaten som räknas.

Resultat

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=452|limitstart=0|limitcount=0}