Traditionsenligt avslutas löparåret för många av länets löpare med Sylvesterloppet i Nora. Årets upplaga lockade 127 löpare till start, varav 8 från Start.

Traditionsenligt avslutas löparåret för många av länets löpare med Sylvesterloppet i Nora. Årets upplaga lockade 127 löpare till start, varav 8 från Start. Det var några minusgrader och det var mestadels vinterväglag. Banan mäter 10384 m och det finns flera jobbiga backar på banan.

Rapporteringen måste naturligtvis börja med redovisning av damernas resultat, då Hagabys duktiga orienterare Beata Falk slog till med ett prydligt banrekord, 37.56, vilket är en minut snabbare än Linda Ströms rekord från två år sedan. Mycket imponerande löpning! IF Starts RoseMarie Enmalm gjorde sin vana trogen ett starkt lopp, vilket räckte till en 3:e plats med tiden 46.45. (De två senaste åren har RoseMarie avverkat samma tävling på 46.48×2, snacka om jämnhet!!) Lovisa Falk gjorde här sin andra löpartävling och sprang in på en fin 5:e plats med 50.41.

Bland Startkillarna var Sören Forsberg främst, då han kom 10:a med 40.05. Mikael Holmberg gjorde ett bra lopp, som räckte till plats 24 och tiden 44.45. Sven Nilsson avslutade ett tävlingsrikt år med att komma 32:a med 46.32, Bengt Jansson hade 49.12 och plats 53, Kjell Adolfsson 49.47 och plats 56 och Sivert Lignell kom 75:a med 53.31. Segraren hette Jakob Olars från Kumla SF och han sprang in på 35.08, vilket är en mycket bra tid på denna bana.

IF Start önskar alla medlemmar och löparvänner ett GOTT NYTT ÅR!!!