Lucialoppet i Vretstorp avgjordes under lördagseftermiddagen och gällde även som avslutning av årets Löpex Sport Långloppscup.

Lucialoppet i Vretstorp avgjordes under lördagseftermiddagen och gällde även som avslutning av årets Löpex Sport Långloppscup. Det var några minusgrader och vinterväglaget påverkade löparna en hel del. Det var inte alla som var utrustade med skor som klarade detta underlag. Banan mäter 10 km och är en vändbana efter 5 km. Det är några riktigt långa raksträckor, som kan bli jobbiga för löparna. I år fick löparna vinden mot sig efter halva loppet.

IF Start hade 14 löpare till start. Mattias Gustavsson, som är tillbaka efter en fotledsskada, var snabbast i klubben med tiden 38.42 och detta gav 4:e plats i seniorklassen. Tauno Mertala sprang som vanligt starkt mot sina yngre medtävlare och hade 39.29 och detta räckte naturligtvis till seger i M55. Även Johan Nilsson kom i mål under 40 min med tiden 39.46. Stig Karlsson hade 42.36 och Jonas Öhrn, som fick slita med underlaget ("ju mer jag tog i ju sämre fäste fick jag") hade 44.00. Johan Ingjald hade 44.41 och tyckte att det var roligt med vändbana, Mathias Axelsson hade 45.06 och hann även med att ta kort under loppet, Sven Nilsson tog det försiktigt efter att ha fått ont i låret vid måndagens träning och kom i mål på 45.45. RoseMarie Enmalm hade fina 46.05. Lovisa Falk gjorde sin första tävling för IF Start efter att ha tränat med klubben hela hösten och gjorde ett starkt lopp med 46.50. Lovisa hade en spurtduell med Kjell Adolfsson och där visade hon fin snabbhet. Kjell hade 46.51 efter att ha startat lugnt. Frida Andersson och Anna Pettersson sprang jämnt under större delen av loppet och de var jämna ända in mot mål. Frida var den starkaste mot slutet och hade 49.06, den snabbaste miltiden hon sprungit. Bra gjort! Anna kom precis efter med 49.11. Catharina Wahlstedt kom i mål på cirka 1.01.02 min. Johan N och Frida A hade en speciell uppladdning inför loppet, då de lussade tillsammans med ytterligare några klubbkompisar.

Efter loppet var det också prisutdelning för långloppscupen. IF Start tog även i år hem föreningstävlingen överlägset. Vi hade även några klassegrare. Sven Nilsson vann M50, Carine Norström K55 och Catharina Wahlstedt K60.
 
 
 
                                IF Starts luciafirande
 
                 IF Start, vinnare av Löpexsports långloppscup 2008