Den 32:a upplagan av Sylvesterloppet genomfördes under nyårsaftonens förmiddag i Nora. Banan mäter 10384 meter och det finns några rejäla backar. Det var flera plusgrader och barmark och detta gjorde nog sitt till att det blev ett nytt deltagarrekord med 187 löpare. 10 Start-löpare tog tillfället i akt att avsluta året på bästa möjliga sätt.
Johan Ingjald har visat storform den senaste tiden och han gjorde här ytterligare ett starkt lopp som belönades med en 6:e plats. Tiden blev 38.06 med passertid på 36.46 efter 10 km, vilket är ett snyggt personligt rekord för Johan. Grattis! Senare på prisutdelningen vann Johan även utlottningen av "Sylvesterpriset", en tavla av konstnären Anders Wallén. Året kunde inte slutat på ett bättre sätt för Johan. Roland Eriksson kom på plats 41 med 47.29, Sören Forsberg genomförde loppet med sin son Melker och hade 48.06. Jonas Öhrn har inte kunnat springa ordentligt efter Lidingöloppet, men är nu igång så smått och ville gärna tävla. Han kom i mål på 48.20. Sven Nilsson satsar så här års mest på skidåkning (läs:rullskidor) och hade 49.50. Bertil Johansson har sprungit i Nora på nyårsafton vid många tillfällen och kom i år in på 51.03. Sivert Lignell hade 59.37. KFUM Örebros Linus Rosdal vann överlägset med 34.25, bara 3 sekunder från banrekordet.

Maria Eriksson hade en bra känsla i kroppen under hela loppet och kom på en 4:e plats bland tjejerna med 46.32. RoseMarie Enmalm har kommit igång bra under hösten och hade denna dag starka 47.33 och en 6:e plats. Ann-Britt satsar på betydligt kortare distanser och har några riktigt häftiga mål inför 2014-års säsong då hon går upp i K65-klassen. Detta får vi återkomma till senare, men idag visade Ann-Britt att hon även klarar av längre distanser utan problem, hennes tid blev 56.31. Linda Ström från Lindesberg visade sig åter på löparbanan efter några års frånvaro och vann på 42.29.