Terräng-SM för ungdomar, seniorer och veteraner avgjordes under helgen i Västerås, på sportfältet i Rocklunda. Den 2 km långa banan gick mestadels på gräs, förutom cirka 500 m som gick i skogen. I skogen var det en backe, annars var banan platt, men trots detta inte lättsprungen. Vissa delar gick banan som i en serpentin och det medförde många tempoväxlingar. IF Start hade 6 veterantjejer och en ungdom på plats.

Det var kallt och blåsigt, men under dagen då Start-löparna sprang var det uppehåll och ganska torrt underlag. IF Start fick med två silvermedaljer hem och många gjorde väldigt starka lopp. Alla veterantjejer startade samtidigt och här var det Gabriella Eliason som var först i mål av klubbens löpare. Hon sprang de 4 km på 16.14 och det räckte till en 5:e plats i den tuffa K40-klassen. Anna Pettersson kom in på en glädjande 2:a plats i K45 med 16.49. Maria Eriksson gjorde ett starkt lopp i K40, där hon låg lite längre ner i början, men sedan ökade Maria och avancerade i fältet. Tiden 16.54 gav en 6:e plats. Marie Dasler sprang på 17.27 och en 4:e plats i K45. Rose-Marie Enmalm har haft svårt att träna den senaste månaden efter ett fall på Lidingöloppet och ett infekterat sår. Hon kunde därför inte göra sig själv riktigt rättvisa, men sprang ändå så bra som 18.59. Det räckte till en 4:e plats i K60. I samma klass sprang Susanne Malmqvist på 20.13 och en 6:e plats. Först i mål av alla var Erika Bergentz, Thorengruppen Track & Field Club Örebro med 14.47.

Resultatet i lagtävlingen för de kvinnliga veteranerna blev spännande. IF Start lag 1 kom på 2:a plats, bara 3 sekunder efter segrarna från Uppsala LK och 9 sekunder före Björnstorps IF. I laget sprang Gabriella, Anna och Maria. IF Start lag 2 kom på en 7:e plats.

I P15 sprang Edwin Nylander sin första SM-tävling och gjorde det bra. Edwin satsade hårt i början och låg långt framme. Han fortsatte att kämpa på bra och kom till slut på en 21:a plats med tiden 15.40. Grattis till er alla för fina lopp.