Säsongen lider mot sitt slut, och det är mest de klassiska loppen kvar som avslutar året. Ändå kan ny mark upptäckas och det fick löparna göra genom att springa långa Terräng-DM i Åsbro. Vi fick se flera framskjutna placeringar från klubbens löpare.

Trots ett välskött och fint spår, så var det nog för de flesta löparna helt ny mark att springa på i Åsbro, och det till mångas glädje. Vädret var även det fint och bjöd på sol, åtminstone under det första loppet där kvinnor och män veteraner (M60+) tävlade på 8000 m.

Mikaela Kemppi tog snabbt komandot i 8000 m loppet och det blev en ohotad seger med tiden 30:43 i mål. Vår egen Kajsa Rosdal var dock den som var närmast och hade säkerligen syn på Mikaela under det första varvet. Hon sprang riktigt bra och kom alltså tvåa totalt med 33:01. Maria Eriksson tog ut sig rejält och kämpade länge med att hålla undan för Anna Pettersson som låg en bit bakom. Hon lyckades dock hålla undan hela vägen och kom helt slut i mål på 34:33, vilket gav en 4:e plats totalt och 2:a i K40. Anna Pettersson har problem med en fot, men det har blivit lite bättre senaste tiden och hon kunde springa på bra. 34:45 blev tiden i mål och en 1:a plats i K45 blev resultatet. Marie Dasler var kanske den som såg ut att ha bäst med krafter kvar på sista varvet, men hade för långt upp till Anna i K45 klassen, men det blev en 2:a plats och tiden 36:02 i mål. I K35 sprang Frida Lindberg in i mål som etta, bara 10 s före 2:an, med tiden 37:22. Anna Nilsson fixade trippeln i K45 klassen med 44:31 i mål och därmed en 3:e plats. Ola Lindstrand i M70 hade det ganska tufft men sprang i mål på 46:06, vilket räckte till en 3:e plats. I K70 klassen är Catharina Wahlstedt ganska ohotad just nu och var nästan 20 min före 2:an. Hon sprang i mål på 51:02.

I männens 12000 m lopp, så var det betydligt mer spännande omkring täten och vår egen Heshlu Andemariam var länge med längst fram. Han fick det dock svårt under sista varvet, främst i nedförsbackarna och kände som att han fick ta två steg för varje steg de andra runtomkring tog. De som var runt honom var Andreas Ingberg, Fredrik Johnsson och Henrik Eknor, alla från Örebro AIK. De fajtades länge där uppe, men det stod främst mellan Andreas och Fredrik, där till slut Andreas var starkast under sista varvet och drog ifrån ganska ordentligt. Vinnartiden blev 43:45. Heshlu var dock inte långt bakom, utan kom i mål som 4:a med 44:28, imponerande! Per Arvidsson sprang fint och kom i mål på 45:50. Johan Ingjald har haft en tuff vecka inför loppet, med bl.a. en del feberkänningar, så han var osäker inför start. Han sprang ändå med bättre känsla än han förväntat sig och kom i mål på 47:16. Meles Jorjo har stora besvär med ryggen vid vissa lopp och högre ansträngning. Denna gång var det riktigt tufft och han tappade mycket p.g.a. det. I mål var han ändå på 51:02. Jonas Janegren var en bit bakom Meles och sprang i mål på 51:49, vilket räckte till en 2:a plats i M35. I M55 klassen så fick Sven Nilsson kämpa för att närma sig Jonny Larsson, men det gick inte att få fram den fart som krävdes, så Sven fick nöja sig med 2:a platsen denna gång. Tiden blev 54:49 i mål. Bra kämpat!

Resultat

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=353|limitstart=0|limitcount=0}