Den andra upplagan av terrängtävlingen The Run genomfördes under tisdagskvällen, 3 sep. Nyhet för året var bl.a. att löparna kunde välja mellan två distanser, 5 km eller 10 km. Den längre distansen skulle ta sig uppför slalombacken i Kvarntorpshögen efter 5 km, medan den kortare distansen ”bara” sprang i terrängen runt högen, vilken också bjuder på en hel del kupering. Totalt sprang 108 löpare de olika klasserna, att jämföra med förra årets 33 – en stor ökning!
Utöver årets nyhet med en 5 km klass så var även bansträckningen annorlunda. Många sträckor återanvändes från förra året men ordningen och antal repetitioner var annorlunda. Den totala distansen var även ett antal hundra meter kortare än förra året. Så, det var mycket p.g.a. det som många tider förbättrades så pass mycket. I år ingick även loppet i långloppscupen men ändå lös många klubblöpare med sin frånvaro.
Johan Ingjald springer dock det mesta och stod även denna gång på startlinjen. Han var fortfarande ganska sliten men fick till ett mestadels bra lopp, med fina 40.16 i mål på en 3:e plats bland killarna. Hans något överambitiösa mål med att springa uppför hela Kvarntorpshögen i år grusades ganska snabbt i marken, då underlaget i backen i år bjöd på både löst grus och sand, och benen/orken inte höll. Renny Rantakokko gjorde ett starkt lopp och verkar vara i fin form, då han kom in på 43.12. Grattis! Sven Nilsson hade 47.55 och Stafan Löfdahl 50.12. Först i mål var OK Tisarens Sebastian Agerhäll med 37.20.
Pansy Ståhl verkar gilla utmaningar, då hon även sprang detta lopp förra året. I år avverkade hon milen på 54.07. Även Catharina Wahlstedt vågade anta utmaningen och var mycket nöjd med loppet och tiden 62.35. Bra gjort! Snabbast var Mikaela Kemppi med 41.25.
Bengt Jansson nöjde sig med 5 km och kom nöjd in som 2:a med 22.37.
En som också nöjde sig med 5 km, men som sprang mer anonymt, var Anna Pettersson, som kom 1:a med tiden 24:19. Bra jobbat!
 
Alla som deltog verkade mycket nöjda och rekommenderar varmt de som inte antog utmaningen till att göra det kommande år.
 
 
 

[Redigerat/kompletterat av Johan Ingjald]