Tarstaborgsrundan på 9 km sätter löparna på hårda prov i terrängen i Pålsboda, 1 sep. Det är både mycket rötter och stenar att se upp med och några rejäla backar.
Alla klasser startar samtidigt och bland de som sprang 1.5 km för barn 11 år och yngre kom Hugo Öhrn in på en 7:e plats med 7.51. Storebror Filip testade 4 km-banan och gjorde som vanligt en mycket fin avslutning och med 21.40 som totaltid.
99 löpare lockades att springa den längre banan på 9 km. Snabbast i klubben var Johan Ingjald som kom i mål på 37.45 efter att ha fått slita ordentligt i backarna. Hård träning veckan före och lår som inte var på topp hade Johan att kämpa mot. Jonas Öhrn hade en spurtduell in mot mål och var nöjd med sina 40.20. Leif Andersson fick kämpa mot Marie Dasler mot slutet, men fick ge sig och kom i mål med 43.53. Sven Nilsson tyckte det kändes bra och springer allt snabbare, tiden blev 44.47. Snabbast var en skridskoåkare, Johan Röjler som också är en duktig löpare med 34.04.
Marie Dasler hade i början sällskap av Maria Eriksson, men drog i från i den tuffa backen efter halva loppet. Marie hade fin fart på slutet och spurtade in på 43.45. Maria Eriksson gillar terränglöpning och tyckte banan var rolig, men hade legat sjuk dagarna innan. Hennes tid i mål blev fina 44.25 och hon har under året utvecklats mycket. Det blir intressant att följa Maria´s utveckling framöver. Rose-Marie Enmalm har inte kunnat träna så mycket senaste månaden efter sitt fall under Dalenrundan med fraktur i skuldran som följd. Rose-Marie är inte den som ger sig i första taget och med Lidingöloppet bara fyra veckor bort behövde hon en tävling. Med tanke på hennes bakgrund är hennes tid 47.51 mycket bra. Först av tjejerna blev Mikaela Kemppi med 37.20.