Den 30:e upplagan av Tjejmilen i Stockholm genomfördes i riktig högsommarvärme. Sol och 24 grader var kanske inte optimala för snabba tider, men många i publiken njöt av den härliga dagen. Det var sju Start-tjejer som stod på startlinjen i årets lopp tillsammans med drygt 27 000 andra, allt från Sveriges yppersta elit till motionärer med målet att ta sig runt. 23 nationer deltog i loppet.
Det var i vintras som tjejerna i klubben bestämde att de slulle göra en gemensam resa till Tjejmilen. Många nappade, men det var tyvärr flera som fick lämna återbud p g a skador. I bilen upp var de flesta överens om att det var viktigt att inte låta sig följa med i den startrusning som loppet alltid bjuder på.
Gabriella Eliason stod strax bakom loppets suverän Isabellah Andersson i starten och kom i väg bra utan att springa för fort. Gabriella fick till ett mycket bra lopp och kom i mål på en fin tid, 40.46 och det räckte till den framskjutna placeringen 26:a. Vi andra i klubben gladdes åt hennes fina lopp. Edita Martuseviciute hade det slitigt under hela loppet, men kämpade på starkt och kom in på en 42:a plats med 41.42. Charlotte Nilsson slog sin tid från förra året då hon fick 43.11 och en 82:a plats. Marie Dasler kom strax bakom med 44.30 och plats 124. Sara Fritzell fick det jobbigt den sista halvan av loppet, men klarade av milen på fina 46.55. Marie Matérne tyckte det gick i bra fart i början, men tappade sedan i tempo och sluttiden blev 49.13. Helene Nilsson blev tyvärr tvungen att kliva av efter 5 km p g a skada. Isabellah Andersson klarade av värmen bra och vann på 33.46. Noterbart är att ett flertal av elittjejerna hade cirka en minut sämre än tidigare miltider den senaste tiden, så nog tog värmen ut sin rätt i går.
Efter omklädning väntade gemensamt restaurangbesök och vi var nog alla överens om att det varit en lyckad dag även om de flesta trodde sig kunna prestera snabbare tider, så tävlingslöpare vi faktiskt är.