Medan några av klubbens damer åkte ned till Stockholm för att springa Tjejmilen, passade de som stannade hemma på att deltaga i ett av de tuffaste terrängloppen i långloppscupen, Hjulsjöjoggen. Det är en 8 km bana med varierad och kuperad terräng. Utöver fina skogar och spår, bjöds även löparna på ett väldigt fint sensommar-väder med en värme som påverkade flera löpare.
Det mest positiva med det varma vädret (sol, ca 23ºC) var väl mest till gagn för publiken men även i form av relativt torra spår. De år det, dagarna innan, har regnat brukar löparna få det väldigt tufft, eller rättare sagt tuffare, då loppet oavsett är ett tufft lopp.

Tyvärr hade Jonas Öhrn åkt på en förkylning dagarna innan loppet och tog därför bara med sig barnen upp till Hjulsjö för deras deltagande i barn och ungdomsloppen som var först ut för dagen. Hugo Öhrn sprang 1,5 km på 9:28 i P10-klassen medan storebrorsan Filip Öhrn sprang 2,5 km på 11:49 i P14. Båda segrade i sina respektive klasser, bra jobbat!

Vid kl. 14 var det dags för huvudklasserna, 5 och 8 km, att starta. IF Start hade 8 löpare till start och alla hade väl sina tuffa perioder antingen innan, under och/eller efter loppet.

Johan Ingjald hade länge Elias Zika med i rygg men strax innan 6 km fick Elias till slut släppa en växande lucka in till mål, så snabbast för dagen var Johan med tiden 32:30, vilket räckte till en 5:e plats. Elias höll sin placering och tog sig i mål 37 sekunder senare, med 33:07 och en 6:e plats som resultat. En som hade en riktigt tuff dag, men annars brukar trivas (och göra mycket bra resultat) i terränglopp av denna typ, är Mattias Gustafsson som sprang in på en 10:e plats med 36:23. Leif Andersson är också en som inte brukar ha problem med kupering men även om han fick slita en del, och har fått några ovanligt dåliga besked från några träningspass i veckan, så kom han relativt nöjd in på 17:e plats med 38:12. Två placeringar och mindre än 30 sekunder efter Leif, kom Sven Nilsson in i mål med tiden 38:36. Sven har likt Johan sprungit 3 terränglopp på 6 dagar med Hjulsjöjoggen inräknad, och var därför, likt Johan, nöjd med tanke på omständigheterna. Sist men inte minst, bland Startarna i herrklassen, så kom Bengt Jansson in i mål på 25:e plats med 41:49. Bengt kunde inte riktigt få fram samma känsla som under tisdagens The Run Örebro, utan fick slita ordentligt.
Snabbast i herrklassen var Hällefors LKs Peter Wiker med tiden 29:53.

I damklassen var det två löpare som fick försvara IF Starts färger; Maria Eriksson och Rose-Marie Enmalm. Maria gjorde ett, som numera traditionsenligt, bra lopp och hade damerna framför inom synhåll en stund, men kunde inte riktigt rå på topp 2, men inte är en 3:e plats något att hänga läpp för! Maria kom alltså 3:a med tiden 39:21, trots lite slitna ben från tävlande och tränande under veckan. Rose-Marie som har jobbat sig tillbaka från skadorna i samband med fallet i Dalenrundan för drygt en månad sedan, fick ett tufft lopp, och kanske ännu tuffare efteråt. Hon fick någon form av yrsel och hade svårt att ställa sig upp under en oroväckande lång tid efter målgång. Efter lite hjälp och tid så piggnade hon lyckligtvis till, och blev allt mer lik sitt vanliga pigga jag. Trots besvären tog sig Rose-Marie in i mål på 6:e plats med tiden 42:30.
Snabbaste dam var Sigrid Josefsson, Nilivaara IS, med 37:17.