Årets upplaga av Vårruset gick av stapeln på onsdagskvällen och Örebros gator fylldes som vanligt av både snabba löpare och av tjejer som inte har samma driv i steget. Alla såg dock ut att ha lika roligt och uppskattade säkert hejaropen från publiken.

IF Start hade många löpare till start. De tävlade både för klubben, för sitt företag och för Löpex. Först i mål syntes Karin Sennvall, KFUM Örebro. På andra plats kom Lotta Lennartsson på 18.16 (cirka en min efter Karin. Arrangören fortsätter tyvärr att nonchalera elitlöparna och har ingen tidtagning, något som vi kritiserat ett flertal gånger!! Tiderna kommer därför från rapporter från våra egna löpare och är ungefärliga) Lotta såg stark ut, men fick kämpa under hela loppet för sin fina tid. Näst bästa Startare blev Helene Nilsson med 19.53 och en 6:e plats och hon var nöjd med tanke på en lång förkylning med efterföljande astmabesvär. Bara två sekunder efter Helene kom Lina Hoffsten Sundqvist, som sprang loppet något ojämnt men som menade att hon blev så inspirerad av publiken att hon ibland ökade tempot. Gabriella Eliason kom 9:a med fina 20.00, trots besvär med håll. Ida Josefsson visade på en överraskande fin snabbhet då hon kom i mål på 20.06. Frida Andersson fortsätter att övertyga och kom i dag på en 12:e plats med 20.31, det klart snabbaste Frida har presterat på 5 km och var liksom Ida mycket nöjd med sitt lopp. På 18:e plats hittar vi Anna Pettersson med 21.07 och det är 40 s bättre än förra året. Mycket bra sprunget! RoseMarie Enmalm kom 22:a med 21.22 och var efter omständigheten nöjd. (Omständigheten=maratontränad) Anna Kero, som är ny i klubben sprang in på fina 21.50 med ett lätt steg och Lovisa Falk hade 22.02, som även är hennes personbästa på distansen. Catharina Wahlstedt laddade med utlandsresa och hade idag 29.10. Med i loppet hittade vi även Jenny Sehlstedt och Pansy Ståhl, men här saknar vi tider.
Efter loppet bjuds lagen på picknick och detta år var ett av få som inte löparna kunde inta denna utan att frysa. Nästa vecka väntar killarnas motsvarighet till Vårruset, Grabbhalvan med tidtagning för alla och fina priser till de främsta!!