Den första dagen av Inomhus-DM för veteraner och ungdomar har genomförts i gamla mässhallen i Örebro under helgen med KFUM Örebro som arrangör. IF Start hade fem löpare till start på lördagen, vilka alla sprang den något ovanliga distansen 1000 m.

Det första 1000 m-loppet gällde veteranklasser. Sören Forsberg (M45) tog rygg på Mikael Kroon och Fredrick Djupström och drogs med i ett snabbt öppningstempo. Han fick släppa några meter efter ett par varv, men kämpade på bra och kom i mål på 2.57.96, som var ett prydligt personligt rekord. Tauno Mertala (M55) kom in på 4:e plats och hade starka 3.06.96. Jonas Öhrn (M40) och Bengt Jansson (M45) växlade placering under loppet och hade bra hjälp av varandra. Jonas kom 5:a med 3.12.37 medan Bengt hade en fin spurt och kom i mål på 3.13.82. Fredrick Djupström, Glanshammars IF vann heatet med 2.47.27.
 
Nästa 1000 m-lopp var seniorklass (ej DM). Johan Nilsson var innan start lite missnöjd över att inte ha fått starta i första heatet med tanke på tänkbara jämna medtävlare, men loppet gick trots detta mycket bra. Efter en försiktig start av Johan då han lade sig sist i fältet, kunde han hålla tempot uppe och avslutade mycket starkt. Sluttiden 2.51.68 överträffade alla Johans (och Start-publikens) förväntningar inför loppet. Detta visar att Johan har en talang för lite kortare lopp, då han inte har någon egentlig träning mot denna typ av lopp. Detta gäller även flera av Startveteranerna och det är glädjande att de vågar testa nya distanser. Loppet vanns av Per Sjögren, KFUM Örebro, efter ett snabbt slutvarv, på 2.40.37.
 
På söndagen var endast Bengt Jansson deltagare från IF Start. Han sprang 200 meter som ensam veteran och kom i mål på 29.41 s.