Storådalens SK stod som arrangör då korta Terräng-DM genomfördes under torsdagen i den tuffa terrängen kring deras klubbstuga i Guldsmedshyttan. IF Start hade fina framgångar i ett flertal klasser, men mest överraskade nog Tiina Hänninen med ett mycket starkt lopp.

Först ut var de yngre ungdomsklasserna som sprang ett varv, d v s 2 km. Banan bjöd på ett varierat underlag, från elljusspår till mindre stig och det var inte många meter som inte hade kupering. Hugo Öhrn lyckades vinna sin klass, P11 med 11.01.

De övriga Startarna fick springa två varv, 4 km. Fem Starttjejer stod på startlinjen och ganska snabbt bildades ett tåg med tre av dessa tillsammans med en Stocksäterstjej och en från Örebro AIK efter att Mikaela Kemppi drog ifrån direkt. Maria Eriksson stod för en del av farthållningen och gjorde det på ett utmärkt sätt. På andra varvet fick hon se sig omspungen av Stocksäters unga Ester Sandén-Alin och under den sista kilometern kom även Tiina Hänninen förbi. Tiina gjorde en mycket snabb avslutning och kom i mål som 3:a totalt i sitt första DM. Snyggt sprunget! Tiden stannade på 17.27. Maria kämpade mycket bra och vann sin K35-klass med 17.49. Maria Dasler som var en av de tre i ”tåget” orkade inte riktigt hålla tempot (har en mara i benen!) men fick 18.23 och det räckte till vinst i K45. Anna Pettersson kom 2:a i K40 med 19.55 och Ann-Britt Eriksson sprang mycket starkt i sin K65-klass, tiden blev 21.13 och en 1:a plats. IF Start vann även lagtävlingen. Örebro AIK´s Mikaela vann överlägset på 15.39.

Johan Ingjald sprang så bra så att det räckte till en 3:e plats bland seniorerna och en 8:e plats bland alla löparna med tiden 15.03. Jonas Öhrn trivdes i backarna och fick till ett bra lopp. Hans 16.47 räckte till en 5:e plats i M45. Tauno Mertala var länge osäker på start p g a fotskada, men ville försöka springa. Det gick bra och han var överlägsen i klassen M60 med 17.11. Daniel Andersson kom 3:a i M35 med 17.24 och Johan Östman kom placeringen efter med 17.45 i samma klass. Däremellan sprang Roland Eriksson in på en 6:e plats i M45 med 17.32. Filip Öhrn vann P15 med 19.35 efter att ha spurtat om flera löpare på slutet. Pierre Hänninen kom 5:a i M50 med 19.41. Även i herrklassen blev det en klar seger genom Tim Sundström, KFUM Örebro med 13.14.

Efter tävlingen bjöd Storådalens SK på smörgås och tårta som en del av klubbens 50-års jubileum. Det tackar vi alla för!