De yttre förutsättningarna var fina inför årets Stockholm Marathon (31 maj) med lätt regn och en temperatur på 12-14 grader. Regnet slutade strax efter start och solen bröt sedan igenom. Folkfesten i huvudstaden kunde börja…

Marie Dasler har sprungit många maratonlopp, men hade aldrig varit under 3.30. Detta var hennes mål i Stockholm och Marie lade upp loppet lite annorlunda än hon brukar. Marie brukar ofta gå ut snabbt och sedan krokna mot slutet, men i år sprang hon faktiskt sin långsammaste 5 km på den första. Detta visade sig vara ett vinnande recept för sedan kunde hon öka och höll resterande 5 km-passeringar i ett tempo på mellan 4.44 och 4.53 per kilometer. Sluttiden blev suveräna 3.23.51. Stort grattis skickar vi till Marie! Starkt sprunget!

Tiina Hänninen debuterade på maran och har förberett sig genom att följa ett träningsprogram för 3.45 som resultat. Tiina´s resultat under vårens tävlingar har visat att hon har kapacitet för mer än så och visst blev det så. Tiina sprang i mål på Stockholm stadion på 3.33.49 efter att ha genomfört loppet mycket bra och det är först på de sista kilometrarna som man kan se att tempot sjönk. Vilken debut!

Marie Matérne hade 3.45.34 och det är bara knappa minuten över hennes bästa tid tidigare. Maria Engström sprang in på personbästa 4.03.31 och är redan inte långt från drömmålet 4.00. Bra sprunget!

Bland killarna kan man inte bli annat än imponerad över Sören Forsberg. Han hade inför årets lopp genomfört 15 Stockholm marathon, men detta år hade han fått vintern förstörd av en knäskada. Grunden fanns därför inte där och Sören hade satt 3.10 som måltid. Detta klarade han med råge. Sören sprang loppet med en imponerande jämnhet och med en tempoökning efter 35 km kom han i mål på 2.53.59, som är det tredje snabbaste Stockholm marathon Sören har genomfört!

Stig Karlsson låg länge strax före eller jämnt med Sören, men efter 30 km tappade Stig i tempo och fick det slitigt mot slutet. Sluttiden blev ändå så bra som 3.15.59. Roland Eriksson sprang sin första mara och gjorde det på ett bra sätt. Tiden blev 3.45.22. Strax efter kom Jonas Svensson med 3.47.41. Pierre Hänninen klarade inte riktigt 4 timmars-gränsen, men sprang i mål på 4.04.18 medan Kenneth Isaacson hade 4.48.44 på sin första mara. Av alla de 10 Startare som startade årets Stockholm marathon kom alla i mål. Grattis till er alla för fina prestationer!

Resultat